Nyt sengetøj

Hurra. Klap i hænderne, og hop op i sengen. Jeg elsker det. Rent sengetøj. Det er bare noget af det bedste jeg ved. Især når det har fået lov til at tørre i frisk luft. Intet er bedre end at svinge sig i seng med rent sengetøj.

Og dog, jo, en ting: Nyt sengetøj!

Det er måske en af grundene til, at min rengøringsdame altid åbner en samtale med følgende spørgsmål: Skal vi skifte i dag – og er der noget nyt, som lige skal kigges efter i sømmene?

Skift hver uge

Hun ved, at jeg skifter sengetøj mindst 1 gang om ugen. Og jeg tror, hun hader det. Fordi det er hende, som skal stryge det. Og hun ved også, at jeg ikke kan modstå at købe et nyt sæt sengetøj, hvis jeg finder et godt tilbud. Jeg har også alt for mange sæt. Måske skal jeg tage mig sammen til at få smidt nogle af de rigtigt gamle sæt ud.

I mandags, da hun var her, blev jeg direkte udvist fra mit eget soveværelse. Næhh, nej, hun skulle nok finde det rette sæt sengetøj og lægge det på. Dejligt. Så er jeg fri for at bakse rundt med et overtræk til dynen, som er tungt.

Sengetøjet, hun havde lagt på, var et af de gamle sæt – storblomstret i mønstret og ret søvnforstyrrende i farverne. Det var faktisk et af de sæt, jeg har, havde på min liste over dem, der skal smides ud, eller omdannes til vinduespudsningsklude. Nå, det får lov til at overleve endnu en uge, og så er det ud med det.

Nyt sengetæppe

Hvad jeg ikke har afsløret for min rengøringsdame endnu, er, at jeg har besluttet mig for at få nye sengetæpper. De bliver også skiftet ud ofte. De er tunge og dejlige, men skal vaskes tit, fordi de samler en masse støv.

betli