Donald Trump til grin igen

Da den amerikanske præsident Donald Trump stillede sig op for rullende kameraer onsdag, var det for at tale om hans netop færdiggjorte rundrejse i Asien. Men det var hans vandflaske og måde at drikke af den, der endte med at stjæle al fokus.

I de seneste tolv dage har den amerikanske præsident rejst rundt i Asien. Da han onsdag på et pressemøde i Det Hvide Hus for første gang skulle fortælle, hvordan det var gået med at møde de politiske ledere i de lande, han havde besøgt på turen, brugte han godt 24 minutter på at holde en rosende tale – blandt andet om sin egen indsats.

Under sine første kommentarer om besøget i Japan bøjede præsidenten sig og kiggede under podiet.

– De har ikke vand, det er okay, lød det fra Donald Trump, mens han rejste sig i et mislykket forsøg på at finde vand.

Men efter en kommentar fra en tilhører, bøjede han sig igen, og denne gang lykkedes det ham at hale en flaske vand frem. Han skruede låget af, satte begge hænder på flasken, og med en hurtig bevægelse op til munden tog han en ordentlig slurk uden at se væk fra kameraerne.

Det er jo en kendt sag efterhånden, at kun småtbegavede og frustrerede mennesker støtter den aldrende og rablende præsident, der enten er sindssyg eller ganske langt henne i demens.

I øvrigt er han jo kendt som en byggematador, der har stået bag en række projekter i USA og i resten af verden. Næppe en god mand at benytte i et kvarterløft eller i en dansk byfornyelse.

betli