Hvad er plastikkirurgi?

Hvad er plastikkirurgi?

Inden vi går i gang med vores lille artikel om plastikkirurgi, er det på sin plads at besvare spørgsmålet: Hvad er plastikkirurgi? Ordet stammer fra det græske “Plastikos”, som betyder at skabe og forme.

Når vi snakker om plastikkirurgi, skelnes der mellem to typer:

  • Rekonstruktionskirurgi
  • Kosmetisk kirurgi

Rekonstruktionskirurgi er kirurgi, der har til formål at genoprette abnormiteter, som enten er medfødte eller skyldes sygdom osv.

I denne artikel vil vi kun komme omkring de kosmetiske plastikoperationer, som også kaldes for skønhedsoperationer eller æstetisk kirurgi. Der bliver hver dag foretaget en lang række kosmetiske operationer.

Tidliger var det i høj grad de kendte, som lagde sig under kniven, men i dag er det folk fra alle samfundslag.

Plastikkirurgi priser

Der er stor forskel på, hvad plastikkirurgi koster, da det afhænger af plastikkirurgen, samt hvilken type operationer der er tale om. Nedenfor har vi anført nogle cirka priser på populære plastikkirurgiske operationer:

Når det kommer til plastikkirurgi, så husk ikke kun at gå efter den billigste pris. Det langt vigtigere, at du går efter at vælge en anerkendt kirurg eller privathospital. Er du først blevet fejlopereret, kan det være svært at rette op på.

Overvejer du plastikkirurgi, så find den bedste plastikkirurg i Danmark til at foretage operationen. På hjemmesiden, Øjenlågsoperationer.dk, finder du en komplet prisliste, samt en liste over de bedste og mest anerkendte plastikkirurger og privatklinikker i Danmark.

Start med en forundersøgelse hos kirurgen, og mærk hvad de mavefornemmelse fortæller dig. Du skal have en god mavefornemmelse og føle dig tryg ved, at kirurgen skal udføre indgrebet. Læs mere.

Udlandet

Der er også danskere, der vælger at tage til udlandet for at spare penge på operationen. Det kan også sagtens gå godt, men der er altså eksempler på patienter, hvor operationen bestemt ikke har være vellykket.

Kunne du tænke dig at sidde i Tyrkiet efter en operation, som er gået galt? Vælger du alligevel at gøre det, så sørg for at tjekke anmeldelser af den pågældende kirurg.

betli