Rør til forsendelse

paprør

Alle er opmærksomme på at, vi har færre penge imellem hænderne. Inflationen galopperer. Priserne stiger. Købekraften falder. Vi er derfor blevet meget opmærksomme på, at vi skal genbruge alt, hvad vi kan. Vi skal også undgå madspild. Vi har også skruet gevaldigt ned for varmen. I nogle hjem har de lukket værelser, så de ikke skal fyre der. De har fundet gamle uldsweatre frem, som de må tage på her i kulden. Andre er lige pludseligt blevet kreative. De bruger fx de der paprør fra køkken- og toiletruller til at lave små gaver til deres venner med. Fx en holder til blyanter, som kan stå og pynte på et skrivebord. Eller de bruger de små paprør til at pakke små bitte genstande ind i.

Ganske imponerende

Det er nemlig opsigtsvækkende, hvor mange søgninger, der bliver lavet på ”DIY med paprør”. Antallet er steget gevaldigt her siden begyndelsen af december måned. Det er også bemærkelsesværdigt, at mange butikker, der sælger hobbylim, farvelade og smukke klistermærker, oplever et stigende salg. Vi ville jo ellers have antaget, at netop den slags butikker ville komme ind i en alvorlig krise. Men nej. Sådan er det ikke gået. Og det kan kun betyde, at vi generelt er blevet meget mere bevidste om, at vi faktisk kan bruge vores kreativitet og få lavet nogle af julegaverne selv. Enten som en gave – eller som indpakning af en anden gave, sådan som vi ser det ske med paprør.

Plakatrør til at sende i

Der er dog mange mennesker, som stadig vælger at købe de paprør eller plakatrør, som de skal bruge til gaveindpakningen. Det fine maleri, som den lille skal give bedstemor til jul, skal da pakkes ind i et paprør, så det ikke bliver krøllet, sådan som det ellers ville blive, hvis det lå i en stor konvolut. Det kan være, at en nevø eller niece skal have en flot plakat i julegave. Den skal pakkes ind i et trekantet paprør. Bare fordi det er sjovt. Det ligner sådan en kæmpestor pakke med Toblerone i. Det kan også være, at paprøret skal være firkantet, så det ligesom bliver kamufleret, at det er en plakat, der ligger i det. Plakater bliver jo oftest pakket ind i runde paprør.

Kraftigt materiale beskytter bedre

Og ja, der er da også andre gode grunde til at paprørene skal købes: Disse er ofte lavet af kraftigt pap, som kan holde til den lidt voldsomme håndtering, som de kommer ud for, hvis gaven skal sendes med posten. Nogle af dem – paprørene altså – er også blevet imprægneret med et materiale, der bevirker, at de er vandtætte. Og det er jo meget praktisk her i denne tid. Det sner og regner. Og selvom posten sørger for, at pakkerne kommer i sække eller bliver transporteret i vandtætte kasser, så kan det alligevel godt ske, at de kan blive våde. Og et vådt paprør er altså ikke lige det, du vil risikere, når du skal sende en plakat til din nevø. Et vådt paprør bliver nemlig nemt bøjet – og det vil sætte spor på plakaten, også selvom den også først er blevet pakket ind i en særlig plakatpose.

betli