Badeforhænget

Normalt er jeg glad, når jeg vågner. Jeg står op. Får min morgenkaffe. Nyder et kvarters stilhed i køkkenet – eller ude på terrassen, hvis solen skinner – inden resten af familien står op. Sådan var det også i morges. Med en lille forskel: Min søn stod også tidligt op. Helt usædvanligt. Han er et sovehoved. Men i dag stod han op og gik i bad. Jeg må sige, at jeg var temmelig overrasket. Jeg plejer at være den første, der går i bad. Han kom ned i køkkenet til mig og fandt selv sin morgenmad. Han er stor. Og køn.

Lun på en pige

Og ja, jeg har lidt på fornemmelsen, at han er varm på en pige. Der blev i hvert fald brugt meget af hans fars deodorant, kunne jeg lugte. Jeg spurgte ham, om jeg havde fri bane til at gå på badeværelset. Jeg fik at vide, at det var der, og at han havde husket at hænge sit håndklæde til tørre. Fint. Jeg gik op på badeværelset. Jeg kunne stadig lugte deodoranten. Åbnede vinduet for at få noget frisk luft og stillede mig under bruseren. Men lige i det øjeblik jeg træder ind under bruseren, berører det våde badeforhæng min krop. Det er koldt. Og er der noget, jeg hader, så er det lige den følelse af et klamt badeforhæng, der klistrer til min krop. Jeg småbander. Tænder for vandet og lader strålerne bruse ned over min krop. Dejligt. Jeg glemmer alt om badeforhænget. Nyder mit bad. Jeg vasker hår og krop. Dejligt. Jeg står ud fra mit bad. Hen til vasken, og børster tænderne reder mit våde hår. For smurt dagcreme på ansigtet og begynder at nynne. Jeg går ind i soveværelset og vækker min mand, klæder mig på og går ned i køkkenet igen.

Butikken med brugskunst

Min dreng er ved at være færdig med at læse en artikel på sin tablet. Jeg beder ham om at huske at strække badeforhænget ud, så det tørrer hurtigere næste gang, han er i bad. Han kigger på mig. Ok, det skal han nok gøre. Jeg ved, at han glemmer det. Ligesom da han lovede at finde en god butik med brugskunst.

Jeg sætter mig ved siden af ham. Giver ham et kys på halsen og siger, at han er god. Han rykker sig væk. Vil ikke have, at hans mor kysser ham længere. Jeg ignorerer det. Rejser mig og begynder at tømme opvaskemaskinen. Den bliver fyldt lige om lidt igen. Min mand kommer ned i køkkenet til os. Han er barberet fuldt påklædt og i godt humør. Han skal til nogle spændende møder i dag. Han sætter sig og begynder at skrælle æbler. Han elsker æbler om morgenen. Jeg ved faktisk ikke, hvorfor. Men sådan er det bare.

Min søn rejser sig fra bordet og siger farvel. Han går ud og tager sin cykel frem. Skolen venter. Min mand og jeg sludrer om, hvad vi skal foretage os i den lange weekend, der kommer. Måske tage en tur på spa-ophold. Måske invitere vores søn og hans veninde med. Vi får ikke taget en beslutning. Vi skal i gang med en dejlig dag.

betli