Stillads til kvarterløft

Vi skal i gang med at få genopfrisket fugerne på husets ydermure. Det ser forfærdeligt ud. Vejr og vind har tæret på dem. Det bliver en rimelig stor udgift, fordi det skal gøres med en særlig mørtel, som kun mureren har kendskab til. Han har sagt ja til at påtage sig opgaven fra en gang i maj. Indtil da har vi fået den opgave at leje et stillads, som kan nå helt op, så han ikke skal ligge og klatre op og ned ad alt for lange stiger.

Stillads

Det kom lidt bag på os, at han forlangte, at vi sørgede for stilladset. Vi havde sådan set troet, at han selv ville sørge for det. Han tilbød os, da også sin egen stilladsservice, men fordi det ville højne omkostningerne, foreslog han os, at vi selv ordnede den del. Det ville også gøre arbejdet nemmere for ham. Han er jo dyr i timen, og hvis han skal bruge en dag på at opsætte hele stilladset, så mistede han en effektiv dag. Han bør da nok kigge nærmere på et personhejs!

Udlejning af stilladser

Derfor har vi undersøgt, hvad leje af stillads vil koste. Og det, kan jeg godt fortælle dig, er meget svingene fra firma til firma. Og kvaliteten af sikkerhedsforanstaltningerne i forbindelse med stilladset er derfor også svingene. Vi ledte med lys og lygte efter et firma med stilladsudlejning, og vi fandt også ét, som har rimelige priser og god sikkerhed. Det er ikke så dyre heller ikke helt så billige som vi havde håbet på. Dog stadigvæk noget billigere, end det ville koste os, hvis vi bad mureren om at bruge sit eget.

Vi besluttede os for at bruge det specifikke firma. Men, men, men. Det viste sig bare, at de yder deres service i Københavnsområdet. Det var vi meget kede af. (Firmaet har hjemme i Roskilde og servicerer kun den by og omegnen.) Så vi måtte til at lede igen. Lidt tidsspilde fra vores side, at vi ikke sørgede for at lede efter stilladser i vores eget område. Vi tog det bare for givet, at de firmaer, der har stilladsservice til private, kunne servicere hele landet.

Service i København

Der gik, et par dage inden vi fik taget os sammen til at få søgt endnu en gang på nettet efter et stillads firma. Denne gang naturligvis med service i København og omegn. Men da vi endelig fik taget os sammen, gik det meget hurtigt. Det firma, som vi har fundet, er et stort firma. Vi har talt med dem, og de kan sagtens leje os et stillads. De vil komme på fredag og sætte det op. Prisen er nogenlunde den samme, som den var hos firmaet fra Roskilde. Det er bare lidt dårlig timing. Vi får det sat op på fredag, men mureren starter først arbejdet den efterfølgende tirsdag. Det betyder, at vi skal se på det i 3 dage – og betale leje for det i 3 dage, uden at vi får valuta for pengene. Men sådan er det bare. Det må vi finde os i. Vi håber bare, at mureren virkeligt er effektiv, og kan have gjort sit arbejde på kort tid. Vi blev inspireret her.

betli