Damp eller røg

For ikke så længe siden, blev jeg introduceret til dampning. Det er sådan noget med, at man damper på e-cigaretter. Jeg havde en ven, som har dampet i flere år nu. Og en dag, da vi sad hjemme hos mig, hev han en af sine e-cigaretter frem og begyndte at dampe. Det var en vidunderlig duft, der kom. Sådan lidt sød. Lidt syrlig. Slet ikke kvalmefremkaldende. Jeg spurgte ham, om jeg måtte prøve. Han gav mig sin e-cigaret og fortalte mig, at jeg skulle bare ryge som normalt. Jeg prøvede og syntes faktisk, at det var ret skægt. En lidt kildrende fornemmelse. Der var slet ikke den der brændende følelse på tungen, som der kan være, når man ryger almindelige cigaretter. Jeg besluttede derfor, at jeg ville lægge mine gammeldags tobakscigaretter væk. Skifte til e-cigaretter. Jeg har jo hørt en del om dem. Man kan få forskellige smage til dem. Og man kan faktisk også bygge sin egen e-cigaret helt fra bunden.

Byg med drip tips

Min ven har selv et projekt i gang, hvor han er ved at samle forskellige dele til en helt speciel e-cigaret til sig selv. Han startede sit projekt med at købe et tilbud på forskellige drip tips. Han sad der og skiftede mundstykket ud flere gange på en aften. Til at begynde med syntes jeg, at det var lidt tosset. Men jeg fandt ud af, at det handlede ikke bare om designet på de forskellige drip tips, han havde købt. Det handlede om, at han ville finde en drip tip, der føltes behagelig i hans mund. Da han forklarede mig det, forstod jeg bare ikke, hvad han talte om. Og hvorfor forstod jeg ikke det? Fordi mit sammenligningsgrundlag var almindelige cigaretter. Filtrene på almindelige cigaretter kommer i én størrelse. Og munden må lære at håndtere den.

Mere individuelt

Med drip tips er det sådan groft sagt helt omvendt: Man kan finde drip tips i forskellige størrelser, som gør, at munden – eller læberne skulle jeg vel sige – ikke behøver at skulle stramme sig på en bestemt måde. Da det gik op for mig, begyndte dampning ligesom at få en helt anden dimension i min tankegang. Dampning handler om nydelse. Det handler ikke om at tilfredsstille et fysisk behov for nikotin. Og med dampning kan man altså højne nydelsen – og faktisk også formindske rynkerne, man får omkring læberne.

Masser af e-væsker

Med den åbenbaring in mente besluttede jeg derfor, at jeg ville begynde at dampe. Jeg fik derfor min ven med mig som guide ind på nettet, hvor vi sad og så på e-cigaretter. Han anbefalede, at jeg startede med at købe en god e-cigaret. Ikke den dyreste, og ikke den billigste. Han hjalp mig også med at finde et udvalg af forskellige e-væsker i denne shop, så jeg kunne prøve mig frem, indtil jeg fandt nogle smage, som jeg foretrak. Jeg købte nogle e-væsker fra Dinner Lady. De var sjove, men det var temmelig grænseoverskridende for mig at dampe dem. De smagte jo ikke af tobak. Jeg har sidenhen fundet nogle e-væsker, som jeg virkeligt godt kan lide. Og ja, jeg har ikke brug for nikotinen længere.

betli