Med røgmaskine og keyboard

Nå. På onsdag bliver det afgjort, om vi kommer i finalen. Fodbold EM. Alle går rundt og nynner den, der sang, som Alphabeat har lavet. Og ja, det er sådan en rigtig slager, som alle vil høre og synge med på. Festlig. Glad. Med få elementer har Alphabeat formået at lave et kæmpehit. Og selvtilliden er i orden. I de sidste 7 kampe mellem Danmark og England har Danmark vundet 2 gange. Men i de store konkurrencer, så bliver det 3. gang, at Danmark møder England. Danmark har vundet 1 gang. Så pladsen i finalen er så godt som sikker. Mener vi. Men lad os nu se, hvad der sker på onsdag.

Indtil da

Indtil da er sangen lige den, vi hører. Og ja, selvom den er lidt for meget slager for mig, så kan jeg faktisk godt synge med. Jeg skal jo heppe på landsholdet. Når vi nu ikke kan overvære kampen på Wembley i London. Desværre sætter corona-varianter en stopper for os. Havde det ikke været for corona, så ville vi da have booket en billig flybillet til London for at overvære kampen. Alligevel. Herfra vores side vil vi heppe. Vi vil feste, og vi skal naturligvis høre den nye fodboldsang: Danmarks Dynamite. Jeg har allerede downloadet den i flere udgaver. Èn af dem er med landsholdet, der synger. En anden er med professionelle musikere.

Version for keuboard

Og ja, jeg har downloadet den i indspilninger, hvor man kun kan høre et keyboard. En anden indspilning er med kor og strygere. Det er ret imponerende. Jeg har lavet sådan et lille potpourri med sangen og spurgt mine børn om hvilken af udgaverne de tror, bliver den mest spillede på onsdag. Alle skal jo se kampen – enten på storskærm på torvet i den by, de bor, eller på fjernsynet.

De kom op at skændes Min søn, er overbevist om, at versionen, hvor landsholdet synger, bliver spillet mest. Min datter – som lige er i den alder, hvor intet er rigtigt eller godt nok, holdt på, at versionen med keyboard bliver spillet mest. Hendes argument for det var lidt underlig. Men faktisk god nok. Hun mener nemlig, at der er mange steder rundt om i Danmark, hvor der bliver holdt krofest – og er det ikke helt almindeligt, at man så ansætter en musiker med keyboard til at komme og spille op til dans? Du ved de der musikere, der har købt et keyboard, og har lært at bruge det, så alle kan få deres musikønsker opfyldt.

Fest med røgmaskine og det hele

Og som hun sagde: ”Hvem gider at høre på landsholdet en hel aften? De synger jo ikke rent alle sammen.” Næ du – lad os få en fest med musik, røgmaskine og det hele! Hvis jeg tænker mig om, så tror jeg faktisk, at hun har ret. Det bliver en festaften på onsdag. Det bliver spændende at se, om vi kommer i finalen. Måske burde jeg gøre lidt mere end bare at planlægge grillmad til hele familien. Måske skal jeg gå ned i kælderen og finde det billige keyboard, jeg købte for mange år siden. Og så lære at spille fodboldsangen – sådan helt rigtigt. Håber bare, at røgen kommer fra den røgmaskine og ikke fra grillen…

betli