Afstandsmåler er et godt værktøj

boy in black and white long sleeve shirt standing beside gray metal watering can during daytime

Selvom det er koldt og regnfuldt, så er I alligevel begyndt at forberede haven. Jorden er ikke længere gennemfrossen. Så I kan godt få anlagt den køkkenhave, som I har besluttet, I skal passe godt i år. De stigende fødevarepriser har betydet, at I vil spare på nogle af udgifterne. Der skal derfor plantes kartofler, gulerødder, kål og – når det bliver lidt varmere – grønærter og jordbær. Haven skal derfor deles op i flere forskellige sektioner. Nu er det bare sådan, at du hader skæve linjer, og du kan slet ikke udholde tanken om, at et bed ikke er rektangulært. OCD? Ej, det er det nok ikke. Men du kan altså godt lide, at der er orden på tingene – sådan generelt.

Laser-afstandsmåler

Derfor har du anskaffet dig sådan en lille afstandsmåler med laser, som du kan bruge til at anlægge bedene med. Du kan dermed skabe vinkelrette hjørner og få gravet haven til, så der både er lige ganglinjer og pæne bede med grøntsager i. Det, som du dog ikke fik købt, da du købte afstandsmåleren, var snor, som du kan bruge til at angive, hvor de forskellige bede begynder og slutter. Så det står på din indkøbsliste. Og den har du brug for nu. Du har jo også brug for pinde, som du kan stikke i jorden – og binde snoren op på. Ja, du er henne på planteskolen, for at købe snor og pinde.

Et rart sted at være

Her er rart at være. Folkene – gartnerne – som arbejder på planteskolen, er søde og venlige. Du spørger om alt muligt. Hvilken pottemuld skal du købe til planterne i drivhuset? Hvilken hækkeklipper er bedst? Du får svar på alle dine spørgsmål. Du får blandt andet at vide, at Makita hækkeklippere er de bedste og, at du kan få dem i forskellige størrelser. Faktisk kan du også få en Makita kantklipper, så du kan trimme græsset i ganglinjerne imellem dine bede. Gartneren, du taler med, fortæller dig, at de ikke har hækkeklippere til salg her på planteskolen. Du må ind til et byggemarked. Men dér vil du også kunne finde Makita batterier til hækkeklipperne. Og kantklipperen.

Alt i værktøj

Han fortæller, at du kan købe potter, planter, jord til stiklinger og naturlig gødning – og selvfølgelig håndholdt værktøj til gartneri: Små skovle, stikjern og naturligvis kan du også købe en dispenser til haveslangen. Der kan jo komme tørre og meget varme dage i løbet af sommeren.

På vej hjem med pinde og snor i din pose overvejer du at lægge vejen forbi et byggemarked. Har du egentlig ikke brug for en kantklipper? Du har allerede en Makita hækkeklipper, som du er glad for. Den er ikke så tung, at du har svært ved at håndtere den. Du beslutter dig for, at en kantklipper vil være et fornuftigt køb. Ok, du skal ned på knæ, når du skal bruge den. Men gør det noget? Det handler om at være tæt på jorden. Mærke den. Dufte til den. Og også at pleje den. Og ja, en investering i et nyt stykke værktøj hører ligesom med til foråret, ikke?

betli