Sauna er sundt

Der er mange gode grunde til, at vi bør anskaffe os et saunatæppe. Sådan et tæppe er ikke en stor investering, men det kan faktisk bidrage til, at vi får et bedre liv . På lidt længere sigt er købet af et saunatæppe en god investering. De fleste kender muligvis til saunatæpper, fordi de har hørt om sportsfolk, der bruger dem i deres restitueringsproces. Og hvis du gerne vil have et saunatæppe som vist her, fordi din sportsstjerne bruger sådan et, så er det helt fint. Du skal bare følge reglerne for, hvordan du skal bruge – og rengøre – tæppet. Men hvis du ikke har et idol, så er der mange andre gode argumenter for, at du skal have et saunatæppe. Et af de mest tungtvejende argumenter er, at det kan faktisk bidrage til smertelindring!

Stress og ømme skuldre

Mange af os kommer hjem efter en lang dag på arbejdet. Stress, arbejdspres og almindelig travlhed har bevirket, at skuldrene er kravlet helt op til ørerne – og det skaber smerter i nakke, skuldre og måske også helt ned i ryggen. Her kan saunatæppet være en redningsplanke. Du kan nemlig lægge dig med tæppet omkring din krop og den infrarøde varme vil få dig til at slappe af – i alle muskler. Også dem, der er blevet spændt hårdt for i løbet af dagen. Den velvære, som tæppet skaber, vil du naturligvis ikke glemme.

Holder kroppen ren

Et andet virkeligt godt argument for, at vi bør anskaffe os et saunatæppe, er, at det faktisk kan hjælpe os med at holde vores krop ren. Når vi bruger tæppet – og vi sveder i det – så sætter vi nemlig gang i den udskillelsesproces, som en almindelig sauna ellers ville sørge for: Vi udskiller kroppens affaldsstoffer – og det er jo godt, når det handler om afgiftning. Men her skal vi passe på: Misbrug og misforståelser omkring nødvendigheden af at kroppen får tilstrækkeligt med væske kan føre til dehydrering, hvilket kan være farligt. Det er derfor meget vigtigt, at du altid sørger for at drikke tilstrækkeligt med vand – inden du bruger saunatæppet – og efter brugen af det.

Du brænder også kalorier

Når du bruger et saunatæppe, så vil du ikke kun svede. Du vil også forbrænde kalorier. Du mærker det ikke. Og nej, tro ikke at et saunatæppe kan få dig til at smide et eller to kilo på en weekend. Sker det, så har du misbrugt dit tæppe og udsat dig selv for fare. Men jo, lidt ekstra kalorier kan du godt tillade dig i din diæt. (Ikke slik. Husk det!) Så, kalorieforbrænding er et tredje argument. De fleste af os spiser sundt. Vi får måske endda dårlig samvittighed over at have spist for meget slik dagen før.

Det, som vi dog skal være opmærksomme på, når vi har et saunatæppe, er, at det ikke kan bruges uden, at du følger de anvisninger for temperaturindstilling, rengøring og pakning af tæppet, som forhandleren giver dig. Det er vigtigt at følge disse anvisninger, hvis dit saunatæppe ikke skal ende med at blive pakket ned i en pose, som bliver sat ned i kælderen eller ind i et skab.

betli