Arbejdsskade – hvad nu?

back, pain, shoulder

Du har lige haft en meget lang telefonsamtale med din arbejdsskade advokat. Det var ham, der sørgede for, at du fik den rigtige erstatning efter ulykken. Det var en lang proces. Det meste af tiden, imens erstatningsprocessen foregik, lå du på hospitalet. Men nu er der kommet en afgørelse – og du blev udskrevet fra hospitalet i sidste uge. Du er dog ikke helt smertefri endnu. Der er noget, der bevirker, at du har ualmindeligt stærke smerter i venstre hofte. Du ved, at du fik sat en skrue ind i hoften. Men du har faktisk en mistanke om, at den ikke er blevet sat korrekt. Derfor har du smerter.

Hvad siger lægerne

Lægerne på hospitalet mener dog noget andet. De fortalte dig, at det vil tage noget tid, inden du er smertefri. Men de smerter, du har, er for meget. De – lægerne – har ikke forståelse for, at når du fortæller dem, at det virkeligt gør ondt, så gør det urimeligt ondt. Din arbejdsskade advokat har derfor anbefalet, at du får en uvildig til at fotografere din hofte og eventuelt give dig sin mening om, hvordan skruen sidder i hoften. Det var godt nok en alvorlig arbejdsskade, du kom ud for. Ikke kun en knust hofte. Også adskillige ribben, som nu er helet – tilfredsstillende.

Særlig erstatning for arbejdsskader

Heldigvis har din arbejdsgiver da også samarbejdet godt. Hans forsikring har også dækket alle omkostningerne. Men lige nu er det faktisk ikke arbejdsskader og arbejdsskade erstatning, vi taler om. Det handler om en patientklage, som du vil have afsted. Du mener nemlig at lægerne, der opererede efter arbejdsulykken, har sjusket. De har ikke fået placeret skruen korrekt. Derfor gør det ondt. Og derfor bliver din genoptræning forsinket, hvilket bestemt ikke er godt. Du får jo ikke længere fuld løn.

Specialviden om den type sager

Arbejdsskade advokaten har anbefalet, at du henvender dig til en af hans kollegaer, som er specialiseret i patienterstatning. Det kan nemlig sagtens tænkes, at du har ret til patient erstatning. Det vil den patienterstatning advokat kunne fortælle dig. Så du skal derfor booke en tid hos en uvildig læge, der kan tilbyde røgten fotografier, så du kan få dokumentation for, at hospitalets læger har sjusket. Det er ubehageligt at tænke på, at du skal igennem sådan en prøvelse. Men hellere det, end at du skal gå rundt med smerter i hoften resten af livet. Jo, det er meget sandsynligt, at du skal ind på operationsbordet igen. Men hellere få det planlagt nu. Der er jo lange ventelister på hospitalerne til den slags operationer. Og ja, du kan måske endda få patient erstatning for udgifterne til operationen, hvis du vælger at få den lavet på et privat hospital, som du kan stole på.

Der er mange faktorer, som du skal overveje, inden du kaster dig ud i en sag om klager over læger: Find dig en god advokat, der kan hjælpe med at få lavet din ansøgning om patienterstatning og få den sendt til patientklagenævnet. Lav kun en enkelt klage over den læge, som faktisk udførte den første operation. Og vær tålmodig. Du er inde i en proces, der tager tid.

betli