Piskesmæld – hvad nu

advokat med en lovbog

På et eller andet tidspunkt i vores liv, kommer vi i en situation, hvor vi er blevet udsat for noget, der har krænket os, voldt os skade, eller på anden måde har bevirket, at vi har krav på at få erstatning. Nu er det bare sådan, at vi har et ret komplekst sæt regler for, hvornår og hvordan, vi kan få erstatning. Og vi har sjældent virkelig tid til at sætte os helt nøjagtigt ind i, hvordan vi kan få erstatningen, vi har krav på. Og skal vi være helt ærlige? Så har vi heller ikke tilstrækkelig viden om, hvordan erstatningssager generelt skal håndteres.

Krav på erstatning

Vi ved, at vi har krav på erstatning, hvis vi har været udsat for overfald. Vi kan få erstatning, hvis vi har været involveret i en trafikulykke. Vi ved også, at får vi en arbejdsskade, så skal vi have erstatning. Men hvordan? Og under hvilke sæt regler? Vi har hørt om offererstatning. Vi har hørt om ”Arbejdsskadesstyrelsen”, og vi ved, at der findes en instans, der kaldes for ”Patienterstatningen”. Vi har muligvis også hørt om principper som ’objektivt ansvar’ og ’forsikringspligt’. Men hvad gælder hvor, og hvornår? Det kan faktisk godt være en tæt og mørk skov at finde rundt i, hvis man skal gøre det alene.

Særlige erstatningsadvokater

Hør her: Du skal aldrig begynde at grave dig ned i principper, regler mm for, hvad der gælder i din situation. Du skal lade en af de mange og meget dygtige erstatningsadvokater, som findes her i landet, gøre arbejdet for dig. Det er derfor, de er her. Nogle erstatningsadvokater er meget specialiserede. Det kan være, du henvender dig til en, som har speciale i arbejdsskader, men at din sag handler om erstatning efter en trafikulykke. Den advokat vil afvise – hvis det er en god advokat – at du bliver klient hos ham. Han – eller hun – vil dog uden tvivl kunne henvise dig til en kollega, der har speciale i erstatningssager i forbindelse med trafikulykker og piskesmæld. Brug den henvisning. Jeg siger det bare: En af de mest typiske former for erstatningssager, der bliver afvist af mange forsikringsselskaber, har netop at gøre med trafikulykker, der er endt i, at en påkørt bilist har fået piskesmæld. Den slags sager er svære at håndtere. Og her er støtte og bistand fra en specialiseret erstatningsadvokat virkeligt afgørende.

Det er en god investering

Det kan godt være, at du allerede nu vil gøre indvendinger: ”Advokater koster penge. Jeg har ikke råd!”

Hvis du gider at lytte lidt – eller endnu bedre: Læse lidt – så kan jeg fortælle dig, at i de fleste erstatningssager, der vil honoraret, som en advokat kræver, blive regnet med ind i erstatningsbeløbet. Der er også sager, hvor du kan få bistand fra en advokat fuldstændigt gratis. Fx i sager, der omhandler offererstatning. Og som et sidste argument for, at du hurtigt skal finde en god erstatningsadvokat efter en ulykke, et overfald, et trafikuheld mv., er, at du har nok at gøre med at komme dig over den skade, som begivenheden har voldt dig. Du har simpelthen ikke overskud til at håndtere det hele alene.

betli