Findes gratis teambuilding?

Godt team i udvikling

Din chef har lige givet dig en sjov opgave: Du skal lede efter gratis teambuilding. Lige da han sagde det til dig, blev du fuldkommen mundlam. Gratis teambuilding? ”Det findes ikke”, tænkte du. Så du lagde opgave ned i den bunke, som ikke har høj prioritet. Men der gik ikke mere end få timer, så kom din chef forbi for at høre om, hvordan det er gået med at finde gratis teambuilding. Du siger sådan meget nøgternt, at du slet ikke er nået frem til at lægge hånd på den opgave endnu. Din chef bliver sur og fortæller dig, at det er en opgave, som skal have prioritet. Du finder derfor den lille post-it frem, som du skrev opgaven ned på frem. Den bliver demonstrativt klistret op på siden af din skærm. Du smiler til din chef og fortæller ham, at det bliver det næste, du tager fat på. Din chef vender sig og går ind på sit eget kontor.

Sjov teambuilding

Du begynder at lede efter gratis teambuilding øvelser – eller måske noget med såkaldt sjov teambuilding. Du ved ikke, hvorfor. Og du er måske også lidt ligeglad. Det handler om, at arbejdsdagen skal overstås, så du kan komme hjem til familien.
Derhjemme fortæller du så familien om den nye ’opgave’. De forstår godt frustrationen, du har. Men de kan heller ikke lade være med at drille dig lidt. Det er da en sjov opgave at få. ”Slap af. Nyd, at du får tid til at finde ud af alt om teambuilding og om, hvorfor firmaer har brug for teamudvikling.”

Hvad med gratis teambuilding?

Du tænker lidt over, hvad din familie har sagt. Bliver lidt mildere indstillet overfor næste dag på kontoret. Og dér oplever du så glæden ved at være en del af et team. Din kollega har nemlig sendt dig adskillige forslag til gratis teambuilding øvelser her. Samtidigt får du mod til at spørge din chef om, hvorfor der skal laves teamudvikling i afdelingen. Svaret, du får, går i korthed ud på, at ledelsen gerne vil gøre noget for at holde på gode medarbejdere. De har oplevet en udsivning. Enten på grund af arbejdsforholdene, som de færreste har kunnet være herre over i de sidste par år, eller på grund af problemer, der er opstået i deres familie. Det vil de gerne gøre noget ved.

Udvikling i firmaet

Derfor tror de på, at et event, der sigter på teamudvikling, kan styrke virksomheden. Når man sidder derhjemme under lockdown, er det ikke nemt at få styr på alle tankerne og problemerne. Er man derimod en del af, at et godt team, så tør man også henvende sig til kollegaer med personlige problemer. Og det er det, virksomheden gerne vil opnå. Virksomheden vil gerne have, at I former stærke teams, der kan takle alt. Ikke kun de professionelle opgaver. Også de opgaver, som privatlivet kræver, bliver løst. Og nej, virksomheden ønsker ikke, at I gifter jer med hinanden. Dens ledelse har bare indset, at det giver mere værdi, hvis I har en god relation til hinanden. Og de relationer kan udvikles via teamudvikling.

betli