Fysioterapeuter

Endnu engang er du kommet igennem en lang og anstrengende arbejdsdag. Du smider tøjet for at kunne tage et hurtigt bad. Du tager lunt nattøj på. Sætter dig i dit yndlingshjørne i sofaen. Smækker benene op og læner dig tilbage. Tænder for tv-apparatet. Der er ikke andet end dumme udsendelser. Så du slukker for apparatet igen. Finder en god film på Netflix. Du sætter den i gang. Går ud i køkkenet og laver en kop kaffe. Tager den med tilbage til sofaen. Sætter dig til rette igen. Lægger benene op. Får plaiden lagt ind over dig. Skønt: God film, god kaffe, ingen dårlig samvittighed.

Så kom smerten

Jo, det er fint. Du er glad. Og så kommer det: Smerten sætter ind. Du har ignoreret den indtil videre. Men nu, hvor du kan slappe af – skal slappe af – så kan du ikke. Dine skuldre sidder nemlig et eller andet sted imellem kæben og dine ører. Og spændingerne i nakken gør bare ondt. Du har ondt i hele kroppen. Den øverste del af din krop skriger på at blive skåret væk.

Hov, ja, ja, nu ikke så dramatisk. Du behøver ikke at skære dele af din krop væk for at få en rar og afslappet eftermiddag. Du skal sådan set bare finde en fysioterapeut på Østerbro, som du kan besøge et par gange om måneden. Det, du har brug for, er nemlig at finde en person, der kan vejlede dig, så du kommer af med dine dårlige vaner: At trække skuldrene op, når du bliver stresset og at falde sammen i hele rygsøjlen, når du sidder på din kontorstol. En stol er en stol. Og selvom nogle firmaer påstår, at deres kontorstole er bygget til netop din ryg, så skal du lige være lidt skeptisk. Og du skal se ind i dig selv – og være helt ærlig.

Falder du sammen i ryggen?

Har du en tendens til at falde sammen i ryggen? Fordi dine mavemuskler ikke er stærke? Ved du ikke hvorfor? Jamen så er din fysioterapeut den rigtige person at spørge. Og nej, du skal ikke forveksle en fysioterapeut med en gymnastiklærer, ok? Fysioterapeuter er bare gode til at kunne identificere, hvor du har problemer med din krop – og så er de jo uddannet i, at lære dig, hvordan du håndterer smerter og eventuelt formindsker dem. Så jo, pengene, du bruger på at gå hos i fysioterapi på Østerbro, er godt givet ud.

Uddannelse til fysioterapeuter

Men hvis du nu bliver tvunget til at flytte fra Østerbro, så skal du altså ikke nødvendigvis opgive at komme hos din nuværende fysioterapeut. Du kan sagtens blive ved med at være i behandling hos ham. Men han vil nok synes, at du er lidt fjollet. Han vil derfor henvise dig til sin nye klinik, ude i Vanløse. Han vil fortælle dig om, hvor mange mennesker han allerede har hjulpet derude. Og ja, han vil også fortælle dig, at han glæder sig til at se dig som kunde i sin klinik for fysioterapi i Vanløse. Det er i øvrigt der, han afholder alle sine kurser i fysioterapi. Faciliteterne er nemlig rigtigt gode der.

betli