Hvordan kommer jeg omkring

human X-ray result chart

Det er hoften, der er noget galt med. Du faldt og brækkede den. Hospitalsopholdet var langt. Operationen var dog hurtigt overstået. Men genoptræningen tager rigtig lang tid. Faktisk så lang tid, at du nu skal mase dig op i en bus for at komme til genoptræning et par gange om ugen. Det er bestemt ikke rart at skulle stå i en bus, der bremser og kører frem. Du bliver jo nærmest kastet fra side til side – og det kan være lidt farligt med den der stok. Du har også fået et brev fra hospitalet om, at du skal opereres i hoften igen. De har fundet ud af, at den skrue, der blev sat ind, er farlig for helbredet. Så den skal skiftes.

10 måneders ventetid

Du har fået tid til operationen om 10 måneder. Du er grædefærdig. Det gør ondt at gå. Du skal opereres – men først om 10 måneder – og så skal du helt sikkert til genoptræning i endnu flere måneder bagefter. Overlever du det? Din fortvivlelse er ved at tage overhånd. Men der er også en stemme, der siger: Jeg skal overleve det her modbydelige mareridt.

Så du sætter dig med din IPad og Google og leder efter hjælpemidler til gangbesværede – med smerter. Første søgning giver dig nogle besynderlige resultater: Smertestillende medicin, som kan købes i håndkøb. Det var ikke lige det, du havde i tankerne. Det var mere noget med at kunne bevæge sig fra et sted til et andet. Du kigger derfor på elcykler. De er smarte – men de er ikke gode for en hofte, der smerter. Og ja, du kan jo ikke gå godt endnu. I hvert fald ikke over lange afstande. Så hvad skal du stille op?

En el-scooter er svaret

Du har udsigt til 10 måneder, hvor du skal leve af måltidskasser, du har bestilt over internettet, fordi du ikke kan komme i supermarkedet. Der er bare det, at måltidskasserne aldrig indeholder friske grøntsager. De er altid sådan lidt slatne i det! Du må finde en anden løsning. Pludselig slår det ned i dig: Da du var helt ung kørte du på knallert. Kan du ikke anskaffe en knallert?

Du læser om knallerter, men får dårlig samvittighed. De fleste er benzindrevne. Men hvad så med en elektrisk scooter? Idéen tiltaler dig meget.

Brugte elscootere er en mulighed

Du finder hjemmesider for forhandlere af el-scootere. Du læser om dem. Bliver helt overvældet over at se, hvor stort et udvalg der findes. Du kigger efter priser. De varierer meget. Nogle scootere er dyre. Men du kan se, at priserne for brugte el scootere er overkommelige. Du overvejer, om du skal købe sådan en. Har du råd? Ja, jo, det skulle nok kunne lade sig gøre at købe en.

Du ville dog gerne bruge pengene til noget andet. Men så opdager du, at nogle forhandlere også lejer el scootere ud. Og det er måske den bedste løsning: Leje af el scooter i et lille års tid koster ikke så meget som at købe en ny. Og du ved jo, at du ikke behøver en el-scooter resten af livet. En dag, så vil du kunne gå og cykle igen.

betli