Kakerlakker og kvarterløft

Jeg troede ikke helt på overskriften, da jeg læste den i Berlingske Tidende forleden.  Jeg var sikker på, at det kun var noget man mødte på et 1-stjernet hotel, når charterturen går sydpå.  Men ved nærmere eftertanke, så kan jeg godt huske, da jeg stod i lære som bager, at der altid rendte nogle insekter med lange følehorn rundt på klinkegulvet, når vi kom om natten og tændte lyset.  Det var ikke noget vi bed mærke i overhovedet dengang i 60´erne.  Vi havde jo også både sølvfisk og mosegrise i massevis.  Så et problem fra eller til – hvad pyt.

Fødevarevirksomhed

Man var dengang heller ikke så meget i søgelyset som fødevarevirksomhed.  Der kom måske besøg fra fødevarekontrol en gang om året.  Jeg tænker bare, at det nok mest var fordi, han ikke lige havde fået sin morgenbrød hjemmefra.  Den blev skyllet ned med en morgenbajer ude i bageriet.

Jeg troede bare, at dette var en saga blot i disse moderne tider, hvor alt bliver målt op i smileyordninger, egenkontrol og audits.  I guder !  Har man ikke andet at tage sig til end at udfylde papirer, som ingen alligevel gider at læse.

Kakerlakker!

Nå tilbage til disse kakerlakker i fødevarevirksomheder.. Jeg er nu blevet så meget klogere, at det slet ikke er danske – men tyske, som de hedder.  De er helt almindelige gæster, hvor der findes madvarer.  Og så spreder de sig ellers rundt i ejendomme.  Der er noget med, at de kan overleve tredje verdenskrig, fordi de er så dygtige til at gemme sig og formere sig.  Så er der vel ikke noget at sige til, at de fortsat findes.  Efter sigende skulle problemet være størst i København.  Jeg ved ikke, om det har noget med hygiejne at gøre, at de ikke kan finde ud af at gøre rent derovre.

Der findes jo en helt række skadedyrsfirmaer i Nordsjælland og København. Det kan jo ikke passe, at de ikke kan få bugt med dem.  De render vel ikke alle sammen rundt med deres fine sprøjtecertifikat og skyder duer.

Jeg forstår det simpelthen ikke. Det er muligt at jeg er født og opvokset i Jylland, men så stor forskel kan der trods alt ikke være på Horsens og vores hovedstad.  I så fald må virksomhederne jo blot gøre, som alle andre, der vil have et professionelt stykke arbejde udført.  Ringe efter hjælp fra Fyn eller fastlandet.  Det kører jo en stribe af håndværkere over broen hver eneste mandag morgen.

betli