Tæpper til erhverv

Jeg er i vildrede. Jeg har nemlig sat mig i hovedet, at jeg skal have nye gulve her i huset. Jeg har ligesom lagt stilen om fra at være meget retro, eller vintage, til at blive ultra minimal og meget beskeden. Det betyder, at alt skal laves om. Væggene skal males med en enkel lys – nærmet offwhite farve. Møblerne skal strippes for krummelurer og males igen. Jeg skal have en masse nips sat til opbevaring. Måske skal noget af det sælges på loppemarked. På et eller andet tidspunkt. Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at nu skal jeg have rene linjer og halvtomme rum. Der skal ikke være så mange ting og farver, som forstyrrer mine tanker.

Fordybelse

Jeg har brug for tid til at fordybe mig. Og det gør jeg bedst i de perioder, hvor jeg lever meget beskedent. Så jeg er på vej tilbage til minimalismen efter et par år med overdådige udsmykninger, rigt udsmykkede reoler og møbler, massevis af farver, sløjfer og ting.
Det er bare sådan, jeg fungerer. Mine venner ved det godt. De griner måske af det. Det er jeg ligeglad med. Jeg ved bare, at når jeg kommer ind i de perioder, hvor jeg skal fordybe mig – eller koncentrere mig, så skal jeg have renset ud. I mine omgivelser og mig selv. Så jeg starter med mig selv. Går på fastekur og får renset hele systemet. Det næste skridt bliver så mine omgivelser. Og det er det punkt, jeg er nået til nu.

Nye tæpper

Jeg skal have malet væggene. Ryddet ting væk. Slebet ned i bestanden af møbler og ting. Og så skal jeg have nye gulve. Det skal være enkle gulve. Helst ensfarvede. Måske tæpper eller de mere solide erhvervstæpper. Du ved sådan nogle væg til væg tæpper i lyse farver. Jeg havde egentlig først tænkt på at få lagt lys linoleum på gulvene. Det kunne være flot, og jeg ved, at det er nemt at holde rent. Det er vigtig for mig, at jeg ikke skal bruge lang tid på rengøring, når jeg er i de her perioder. Rengøring er nødvendigt. Ja. Men kan jeg slippe let hen over det, så foretrækker jeg det. I stedet for at det skal røve al min tid.

Beton måske

Faktisk havde jeg også overvejet at få lagt beton på gulvene. Jeg har set, at man kan få noget beton, der næsten skinner i lyse og grå farver. Det er lige sådan noget, jeg mener, jeg har brug for. Det handler jo om, at alt det kaos, der er i hovedet på mig, skal finde på plads, så jeg kan få ro. Jeg gik så langt i mine undersøgelser over gulve, at jeg brugte flere timer på at lede efter betongulve. Jeg fandt noget, der hedder ”Estrich slidlagsgulve”. Men det blev lige voldsomt nok for mig. Og det er vist ikke beregnet til at være et gulv, man går på til hverdag. Mere som et underlag under selve tæppet eller fliserne. Jeg tror, min løsning bliver linoleumsgulve i bløde, lyse farver. Og så, måske bare klinker i køkkenet og på badeværelset.

betli