Købe en klarinet?

Smuk klarinet

Du har i de sidste dage simpelthen siddet klistret til din skærm for at se den nye serie, der handler om en klarinettist, der bare aldrig når sit mål. Det var en serie på adskillige afsnit, hvor der blev spillet klassisk musik, og hvor du for første gang lagde mærke til, hvor smuk lyden fra en klarinet kan være. Faktisk blev du ret fascineret af lyden. Det er en ret speciel lyd. Og nu, hvor du har opdaget lyden, så er du blevet meget mere opmærksom på, hvad blæserinstrumenter kan. Skal du være helt ærlig? Ja, det skal du: Du vil egentlig gerne lære at spille på klarinet. Du ved bare intet om klarinetter. Så nu, hvor du har set serien færdig, så sætter du dig til at lære lidt om klarinetter, inden du begynder at tænke på at købe en klarinet her og starte på et online kursus.

Det er en træblæser

Du læser et eller andet sted, at en klarinet er en træblæser. Hvad det egentlig betyder, finder du ud af, at det faktisk kun er mundstykket, som indeholder et blad, der er lavet af træ og som er kilden til den lyd klarinetten frembringer. Du læser også, at klarinetter kan fremstilles af mange forskellige materialer: Metal, plastik eller syntetisk harpiks. Du finder ud af, at ordet ”klarinet” i virkeligheden betyder ”lille trompet”. Din nysgerrighed får dig også til at læse om de genrer af musik, som klarinetten bruges i: Klassisk, jazz og endda også i rock. Sjovt. Det er et alsidigt instrument, kan du forstå. Men det, der tiltaler dig mest, er, at der er en lang historie bag instrumentet. Og du kan især godt lide de toner, som instrumentet kan give. Lige fra meget dybe og bløde toner til høje og skingre toner, der kan få dig til at stikke fingrene i ørerne.

Hvad koster en god klarinet?

Du undersøger selvfølgelig også hvad en klarinet koster. Og det overrasker dig, at du kan få en rigtig god klarinet til en meget rimelig pris, der ikke vil vælte dit budget i flere måneder. Du har søgt på nettet efter både ”billig klarinet” og ”bedste klarinet”. Du har set YouTube videoer med demonstrationer af forskellige brands klarinetter. Og du har besluttet, at du skal have en klarinet. Du er ikke længere usikker eller i tvivl.

Nu mangler du bare at finde et sted, hvor du kan se og røre ved en klarinet, inden du køber den. Du vil gerne lige tjekke den ud. Du ved, skal det være en der er lavet af plastik eller skal den være af metal? Og hvordan holder man den ren? Skal der bruges særlige midler til mundstykket og til selve kroppen. Du gider jo ikke at bruge en formue på rengøringsmidler til et instrument. Kan du nøjes med at støve den af, hvis den bliver stillet til side i nogle uger? Det er jo et instrument med klapper og flere detaljer, hvor støvet virkelig kan lægge sig. Skal den virkelig opbevares i en kasse?

Du leder igen på nettet efter ”salg af klarinet” i dit område og finder en lille butik, der sælger instrumenter. Den vil du besøge i morgen.

betli