Restitutionsstøvler

Recovery Boots efter træning

Nu, hvor vi har haft sommerferie og er blevet lidt dovne, så er det på tide, at vi tager os sammen og kommer tilbage i form. Det har været en skøn ferie. Men hverdagen kalder. Den er krævende – og hvis vi skal kunne følge med, så skal vi være i form. Derfor: Tilbage til løbeturene. Tilbage til fitnesscenteret. Tilbage til rutinen med motion. Der er bare noget, vi lige skal passe på med: Det er: At komme til at gøre for meget ved det her med motion og træning – i hvert tilfælde her i begyndelsen. På skadestuen ser vi nemlig rigtigt mange sportsskader, der er fremkommet, fordi folk har forsøgt for hurtigt at komme tilbage i form. Vi taler om forvredne ankler, brækkede arme efter fald og lignende skader. Vi ser dog også fibersprængninger, som det kan tage rigtigt lang tid at komme sig over.

Sportsskader koster

Det er rigtig synd for de mennesker, der pådrager sig den slags sportsskader. De lider, og de mister motivationen til at motionere. Men hvis det nu er sådan, at vi kan få lov til at anbefale nogle instrumenter, som kunne medvirke til, at vi her på skadestuen ikke bliver overbebyrdet med mennesker, der har fået en sportsskade, så er der to, jeg gerne vil fremhæve. Det første instrument er en massagepistol. Det er et fint, lille instrument, der ikke koster særligt meget. Den kan bruges til at massere en øm muskel – eller en hel gruppe muskler. Den kan med andre ord bruges til umiddelbar smertelindring.

Effektive massagepistoler

Heldigvis, der er mange mennesker, der har opdaget, at massagepistoler som her også er effektive at bruge efter en lang dag foran en computerskærm. Den kan nemlig massere de muskler, du har siddet og spændt i hele dagen. Det kan være i armen eller skuldrene.

Det andet instrument som jeg ville anbefale, er noget, der kaldes for Recovery Boots. Det er et instrument, der retter sig imod sportsfolk, der især løber eller cykler meget. Det kan være fodboldspillere, maratonløbere, højde- og længdespringere, landevejsryttere, mv. Recovery Boots ligner et par klodsede støvler, som du trækker på benene. De kan nå helt op til skridtet/lysken. Jeg siger, at de er lidt klodsede at se på. Det er fordi, de faktisk består af en serie små kasser, hvor der er lagt et lille apparat ind i. De apparater kan programmeres, så de kan sende elektriske stråler imod benmusklerne.

Massage virker fordi:

Det bevirker faktisk, at benenes muskler bliver masseret. Massage bevirker, at der udvikles en bedre blodgennemstrømning – og det er netop det, du har brug for, når du har trænet lidt for hårdt: Blodgennemstrømningen vil nemlig fjerne de laktater (affaldsstoffer), som træningen medfører, og som egentlig er årsagen til, at dine muskler er ømme. Så hvis du gerne vil tilbage i form igen – hurtigt – så skulle du overveje at anskaffe dig enten en massagepistol, som kan bruges lidt mere fleksibelt i hverdagen. Eller et par Recovery Boots, som dog er mere specielt gearet til ømme benmuskler. Hvad du vælger, er dit ansvar. Men husk, at sportsskader kan og skal undgås, hvis du gerne vil være i form.

betli