Rent er produktivt

Group of People Watching on Laptop

God firmarengøring er et og alt, hvis alle på arbejdspladsen skal have det godt. Intet er værre end at møde op og finde kontoret sådan lidt halvnusset. Lugten af indestængt luft er modbydelig. Nej, arbejdspladsen skal være ren og dufte frisk. I løbet af dagen skal stanken af sved og støv nok for overtaget. Det er derfor en befrielse, når fyraften kommer og du kan gå hjem. Du ved nemlig, at i løbet af aftenen eller natten så kommer der personale fra et rengøringsfirma fra Skejby, som sørger for, at du bliver glad, når du møder ind næste morgen.

Ikke noget vi tænker over

Du tænker ikke over det til dagligt. Men lige her – i lørdags, da du havde fri og læste en artikel om dårlig hygiejne på arbejdspladser, kom du til at tænke på det igen. Faktisk er det ikke noget, som I diskuterer på arbejdet. I arbejder – og skal du selv sige det, så har I et godt samarbejde imellem jer. Måske hænger det sammen med, at jeres arbejdsgiver har fundet det der firma, der kun udfører kontorrengøring? Det ved du ikke. Kommer det dig ved? Både ja og nej. Det kommer ikke dig ved, hvordan din leder fandt rengøringsfirmaet – eller hvor. Men det kommer dig ved, fordi du får det ikke dårligt, når du er på arbejde.

Du har også lagt mærke til, at du og dine kollegaer faktisk er begyndt at vise hensyn overfor rengøringspersonalet, der kommer, når I ikke er på arbejdspladsen. I sørger for, at der ikke ligger papir hulter til bulter på skrivebordene. I sørger for at slukke for jeres PC’ere. I sørger for at skylle kaffekrusene – og eventuelt stille dem i den lille opvaskemaskine ude i det lille køkken. Det er sådan gået hen og blevet til en automatisk refleks, at du lige tjekker dit skrivebord, din PC og sørger for, at du ikke gør arbejdet besværligt for rengøringspersonalet. De får betaling for det – men alligevel, ikke?

Gode vaner belønnes

Jeres leder har da også fortalt, at firmaet, der sørger for erhvervsrengøring hos jer, har lagt mærke til det. Og at det værdsætter det utroligt meget. Det gør arbejdet nemmere for rengøringspersonalet, som kan koncentrere sig om den virkelige opgave: At få kontoret gjort rent og luftet ud, så det er rart at komme på arbejde dagen efter.

Når du nu tænker over det, så giver det dig en god følelse at vide, at små handlinger, som fungerer som afslutning på dagen, kan være medvirkende til, at et andet team kan få udført sit arbejde ordentligt. Og nej, der er ingen på arbejdet, der kigger skævt til dig, når du lige sørger for at lægge en sagsmappe i en skuffe, inden du går hjem.

De andre har faktisk taget din vane til sig – og gør det samme: Rydder op på deres skrivebord. Sørger for, at hovedtelefonen er hængt på plads på kontorbordets lampe mv. I gør, hvad I kan for, at jeres kontorrengøring kan ske gnidningsfrit for rengøringspersonalet. Det gør folkene fra jeres rengøringsservice glade – og det gør jer glade. Det er små handlinger, som bevirker, at alle kan arbejde godt og effektivt. Se også disse tips til kontorets rengøring: https://www.aarhusren.dk/rengoeringens-abc/

betli