Lære om Tarot

De danske folkekirker er tomme. Mange er blevet nedlagt. Måske er de også blevet solgt til offentlige myndigheder eller private, som bruger dem til andre formål. Fx kulturhuse, boliger, mødesteder. Hvad ved jeg? Men det, at folkekirkerne er tomme, betyder jo ikke, at vi – som almindelige mennesker – er blevet mindre religiøse. Og det betyder slet ikke, at vi har mindre behov for at finde svar på nogle af vores store spørgsmål. Fx hvem er jeg? Hvad venter der mig i fremtiden? Skal jeg være bange? Kan jeg være tryg? Hvor finder jeg tryghed? At folkekirkerne er tomme, er ikke andet end et udtryk for, at vores samfund er meget mere rigt, end det var for bare 50 eller 100 år siden. Almindelige mennesker søger nye veje og måder at finde svar på de store, universelle spørgsmål, som vi alle vil have besvaret – på et eller andet tidspunkt i vores liv.

Positiv udvikling

Og det, synes jeg, er en positiv udvikling. Det giver mig, nemlig en mulighed for at udforske forskellige måder at finde svar på, på mine store spørgsmål. Måske finder jeg svaret i Biblen eller Koranen. Det ved jeg ikke. Men det, at jeg har muligheden for at finde svar på andre måder end at gå hen til templet en gang (eller flere gange) om ugen, bevirker, at jeg får kendskab til mange trosretninger, måder at løse problemer på og at få svar på mine spørgsmål. Så sent som i sidste uge tilmeldte jeg mig et kursus. Det bliver spændende. Det bliver udbudt af en privat, som har en hel del erfaring.

Ligger svarene i Tarot?

Kursusbeskrivelsen var helt enkel og ligetil: ”Vil du lære at læse tarot kort? Kom til undervisning i tarot og få en ny indgang til livets store spørgsmål.” Anede ikke, der fandtes kurser i Tarot ligefrem. Det fangede mig. ’En ny indgang til mit livs store spørgsmål.’ Selvom jeg egentlig ikke tror på, at man kan se ind i fremtiden, så tænker jeg, at tarot ikke bare er noget med nogle eksotiske billeder på nogle stykker pap. Jeg tænker, at der er en filosofi bagved tarot kortene. Og det er i virkeligheden det, jeg er interesseret i. At finde ud af, hvad der ligger bagved Tarot. Hvad er filosofien? Hvorfor er der stadigvæk sådan en aura af mysticisme omkring tarot? Ja, jeg kan ikke lade være med at tænke på, at tarot har overlevet i mange, mange årtier – hvis ikke århundreder. Og hvad er det, som gør, at det har overlevet. Tarot må kunne noget. Den filosofi må kunne give almindelige mennesker nogle tilfredsstillende svar.

Mine tanker er på langfart

Mine tanker flyver. Jeg har ikke tænkt mig at blive en del af et samfund, der lever på kanten af det gængse. Jeg har ikke tænkt mig at slå mig ned som heks og lade, som om jeg kan spå om fremtiden. Nej, jeg vil lære noget. Noget nyt. Og noget spændende. Måske udfordrer jeg mig selv. Det vil være ok. Jeg har jo altid lov til at sige fra og melde mig ud fra kurset, ikke? Men først skal jeg i gang. Måske bliver det så spændende, at jeg finder nye veje og svar.

betli