Vielsesringe og forlovelse

Vi skal til fest i aften. Det bliver skønt. Hende, der holder, festen er en humørbombe, og vi har det altid sjovt sammen. Det bliver dejligt at få danset og pjattet en hel aften. Det er efterhånden længe siden, at vi har været til fest. Hun sagde noget om, at det er en forlovelsesfest. Hun og hendes kæreste har besluttet sig for det store ”Ja”. Dejligt for hende og ham. Jeg kigger på min egen vielsesring og mindes tydeligt den dag, hvor min mand og jeg sagde ja til hinanden.

Kigge på ringe

Det var en vidunderlig dag. Brylluppet var flot. Vi var bare så glade. Og så trætte dagen efter. Vi havde jo ikke nogen anelse om, hvor trættende det faktisk er at arrangere sådan en bryllupsfest. Jeg kan også huske, da vi var på udkig efter forlovelsesringe og vielsesringe. Der var mange konventionelle guldringe med små, fine mønstre i. Vi ville sådan set ikke have guldringe. Men det endte alligevel med, at det blev et par vielsesringe i hvidguld. Jeg synes, at hvidguld er lidt mere diskret end gult guld. Vi havde haft mange diskussioner om, hvordan vores ringe skulle se ud.

Gerne utraditionelt

Min mand havde ikke lyst til den helt traditionelle. Han synes, det ser lidt gammeldags ud. Så vi så på mange andre ringe – og vi fandt faktisk en, der var, lige som vi ønskede os. Den, vi fandt, var bare ikke lavet af guld. Så vi spurgte en guldsmed, om han kunne lave et par til os, der lignede den ring, vi godt kunne lide. Det kunne han sagtens. Det ville dog være lidt dyrere, end hvis vi købte ringen hos en almindelig smykkeforhandler. Vi måtte jo være på det rene med, at ringene ville blive fremstillet i hånden – ikke støbt.

Det var vi ok med. Hvem vil ikke gerne give ekstra for en ring, der skal sidde på hånden resten af livet? Egentlig lidt sjovt navn til ringe, ikke?

betli