Ringe og smykker

Min bedste veninde kommer og besøger mig i næste måned. Hun bor i udlandet, og vi har ikke set hinanden i mange år. Jeg ved, at hun glæder sig mindst lige så meget som jeg til, at vi ses. Jeg har ofte inviteret hende, men det har været svært. Ikke kun på grund af corona i de sidste år. Også på grund af hendes børn, som har krævet meget af hende – og en skilsmisse. Hun har haft et lidt svært liv, men har valgt at blive boende i udlandet.

Tættere på børnene

Vil gerne være tæt på sine børn. Det forstår jeg fuldt ud. Men nu bor hun alene, og hendes forpligtigelser er færre. Hun har taget fri i nogle uger og kommer til Danmark. Naturligvis skal hun bruge meget af sin tid her i landet til at se sin danske familie. Men hun har fundet en weekend, hvor hun kommer og besøger mig. Og jeg glæder mig til at vise hende, hvor jeg bor, og hvad jeg laver.

Ringe og smykker

Jeg er uddannet sølvsmed og har specialiseret mig i at lave ringe til kvinder. Selve håndværket holder jeg meget af. Men i virkeligheden er det designprocessen, som jeg synes, er sjovest. Naturligvis har jeg sendt billeder af de smykker, jeg laver, til min veninde. Hun har altid fortalt mig, at hun godt kan lide dem, og hun glæder sig til at se mit værksted.

Jeg ved ikke, hvor spændende det vil være for hende at se mit værksted. Det er jo fyldt med små file og save og et ildsted. Men selvfølgelig skal hun se det. Det, hun bare ikke skal have at vide, er, at når jeg designer, så tænker jeg altid på, at jeg laver smykker til hende. Hun er nemlig en inspirationskilde. Bare måden, hun skriver på, giver mig masser af inspiration, som jeg så omsætter til smykker.

betli