Sammenbragte sofaer

Når man er flyttet sammen, og skal til at møblere den nye bolig, lærer man virkeligt hinanden at kende. Ok, inden man har taget beslutningen om, at man vil leve sammen, har man naturligvis besøgt hinanden og set, hvordan den anden bor. Men det kan være et problem at få plads i den nye bolig til mindst 2 af hvert møbel. Da vi flyttede sammen, var vores problem ikke så meget at blive enige om, hvor tingene skulle stå. Problemet var, at vi havde to sofaer, to sofaborde, men ikke plads til to sofaarrangementer i stuen. Den ene sofa så forfærdelig ud ved siden af eller overfor den anden. At sætte dem som en hjørnesofa kunne simpelthen ikke komme på tale. Det var lidt den samme problematik med køkkenbordene og -stolene.

Sovesofaer

To vidt forskellige måder at tænke på møbler på skulle bringes sammen i ét hjem. Samme problem min ven havde med en ellers flot og billig sovesofa.

Som eksempel kan jeg nævne, at jeg faktisk bedst kan lide det stilrene, måske lidt ’hårdt’ udseende hjem, mens min kæreste er helt vild med bløde former og store puder og hynder. Jeg vil helst have neutrale farver, mens hun ikke er bleg for at bruge massevis af farver og spræl i sit hjem. Vores hus er ikke så stort, så vi kunne ikke finde plads til alle møblerne. Det betød, at vi måtte finde en måde at gå på kompromis overfor hinanden. Vi kunne godt se, at nogle af møblerne skulle kasseres, sælges eller sættes til opbevaring. Men hvilke? Skulle det være min sofa, eller hendes? Vi kunne ikke blive enige. Så vi gjorde det, at vi trak lod om hvert rum: Køkkenet: Hendes møbler skulle anvendes, mine skulle opbevares eller sælges. Stuen: Mine møbler skulle bruges, og hendes skulle opbevares og så videre. Soveværelset – det var heldigvis ikke et problem. Hendes store seng skulle bruges, og min skulle sælges. Det samme med reolerne, kommoderne osv.

Problemerne er løst

Vi fik løst problemerne med den fælles indflytning på en nogenlunde acceptabel vis. Vores hjem blev faktisk hyggeligt. Der var dog nogle irritationsmomenter. Fx så var min kærestes møbler alt for store til køkkenet. Men nu var vi jo blevet enige om, at det var hendes, der skulle stå i det.
Vi havde dog svært ved at skille os af med de møbler, vi ikke kunne bruge. Derfor blev vi enige om ikke at kassere eller sælge dem, men om at når vi nu ikke skal betale to huslejer, så vil vores mål være at købe et større hus om et års tid, når vi har råd. Så der bliver plads til alle møblerne.

Nu et år efter vi flyttede sammen, har vi så brugt penge på at købe nye møbler sammen. Vi har fået en dejlig og flot hjørnesofa i stuen. Nye møbler i køkkenet, som passer bedre i størrelsen til det. De var lidt bombastiske. Vi har fået nye reoler og nye skabe i værelserne. Planen om at købe et større hus er udsat på ubestemt tid. Møblerne, som vi ikke bruger, er sat til salg. Vores nye møbler er hverken ’hårde’ og stilrene, eller store skrumler, der ikke er til at flytte rundt på. Det er praktiske, pæne møbler, som klæder vores hjem.

betli