Udskifte alle låse

For ikke så længe siden, flyttede vi ind i et dejligt gammelt hus. Sådan en gammel murermestervilla i et rigtigt lækkert kvarter. Haverne er godt tilgroede. Frugttræerne bugner af velvære. Man kan høre børn le i haverne, når vejret er fint. Man kan høre hækkeklippere søndag formiddag. Og der er altid en hund, der gør – i det fjerne. Vi er glade for vores nye bolig. Vi har fået al den plads, vi har brug for. Og vil få brug for i fremtiden. Det er jo meningen, at familieforøgelsen ikke stopper her til efteråret, hvor jeg skal føde. Og ja, vi har lidt småtravlt med at få sat de sidste ting på plads. Vi skal også have skiftet en emhætte i køkkenet. Og jeg vil gerne have en vaskemaskine med større kapacitet.

Låsesmeden kommer

Vi har også fundet en billig låsesmed, som kommer i næste uge. Han skal udskifte alle låsene i vores hus. Han var godt klar over, at man plejer at gøre sådan noget, når man flytter ind. Helst hurtigst muligt. Men alligevel, så kunne jeg ligesom forstå på ham, at det er lidt usædvanligt, at man gør det i det kvarter, som vi skal bo i. Som han sagde: ”Vi har ikke haft et eneste indbrud i mere end 12 år i det område.” Jeg følte, at jeg måtte forklare ham, at det er min sag. Det er mig, der betaler ham for arbejdet, han udfører. Og når jeg vil have nye låse i husets døre, så skal der ikke laves indvendinger! Basta.

Vi gør det vores vej

Jeg kan godt forstå, at det måske virker mærkeligt, at man kommer som fremmed tilflytter og så begynder at lave om på, hvad ’man normalt’ gør i området. Men jeg er totalt ligeglad med, hvad alle andre tænker og gør – eller ikke gør! De låse skal skiftes, så vi kan føle os trygge i vores nye bolig. Hvis vi ikke føler os godt tilpas, hvordan kan vi så lære vores naboer at kende – og eventuelt også etablere nye venskaber? Sig mig lige det? Du spørger måske om, hvorfor det er så vigtigt med tryg vished om, at ingen andre end os, kan komme ind i huset? Hvis du tænker dig om, så ved du godt, hvorfor. Vi har jo været udsat for indbrud. Det var ikke en sjov oplevelse. Den førte faktisk til alvorlige psykiske problemer. Og der skal så lidt til, for at vi kan føle os trygge. Fx så lidt, som nye låse i husets døre.

Østerbros bedste låsesmed

Og det skal man ikke underkende. Nej. Ofte er det små ting, som gør, at vi enten er angste eller føler os trygge. Så når jeg allerede har fået lidt skæve blikke fra naboen, da jeg fortalte ham, at jeg har fundet en god og billig låsesmed på Østerbro, så er jeg ærligt talt ligeglad. Det handler om min familie. Den skal have det godt. Den skal have det bedste, jeg kan give dem. Og er der ikke noget med, at tryghed er et meget basalt behov i vores liv? Det mener jeg, det er.

betli