Shampoo fra Murphy

Klokken er 7:10, og jeg har lige åbnet mine øjne. Jeg ligger stadig og strækker mig i min seng. Gider sådan set godt sove en times tid mere, men det går ikke. Jeg skal op. Ud af sengen. I gang med endnu en spændende dag. Jeg kan høre, at min datter er i badeværelset. Hun tager brusebad. Jeg bliver liggende i 5 minutter endnu. Venter på, at hun bliver færdig, så jeg kan komme til. Tænker, at jeg måske burde lave rutinen om i dag, og starte med at forberede den her morgen-smoothie, som jeg laver hver morgen, først, og bagefter gå på badeværelset og få mit bad. Det ville der faktisk være en god pointe i, fordi jeg ved, at der alligevel ikke vil være varmt vand nok. Når min datter bader, så bruger hun som regel det meste af det varme vand – og så står jeg der med shampoo i håret og må skylle det ud med koldt vand. Uf.

Bytter rundt

Jeg vælger at bytte rundt på morgenrutinens rækkefølge. Tager min badekåbe på og går ned i køkkenet. Finder kiwifrugterne og spinaten frem. Isklumperne. Og ja, får det hele smidt i blenderen og larmer i få minutter. Hælder smoothien op i glassene og sætter dem frem på køkkenbordet. Finder nogle friske jordbær, skyller dem og lægger dem i en smuk skål. Det er et spartansk morgenmåltid. Men det er fyldt med energi. Og det er en god måde at sikre, at vi får de her 600 gram frisk frugt og grønt hver dag. Smoothies er gode til at hjælpe en til det. Og det gode er, at min datter faktisk godt kan lide smoothies og frisk frugt til morgenmad.

Lækker shampoo

Hun kommer ned i køkkenet. Giver mig et dejligt kram. Hun fortæller mig, at det er en ret lækker shampoo, jeg har købt. Først er jeg ikke helt med på, hvad det er, hvad hun siger. Så jeg spørger hende. Hun siger, at den her Kevin Murphy shampoo, der stod på hylden – den i den peach-farvede bøtte.

Aha, hun har opdaget den. Jeg havde sådan set håbet, at hun var søvnig nok til bare at gribe ud efter den, hun plejer at bruge. Jeg fortæller hende, at den slet ikke er beregnet til hende, og at den skal hun holde nallerne fra fremover. Den er beregnet til mig. Jeg købte den, fordi jeg synes, at jeg taber en masse hår. Jeg fælder helt vildt. Og det gør hun ikke. Hun behøver ikke at styrke sin egen hårpragt. Hun har tæt og meget stærkt hår. Naturlige krøller.

Simpelthen bare cool!

Hun kigger på mig. Lidt forbavset. Siger undskyld. ”Men den er altså lækker, hvor har du fundet den?” Jeg fortæller, at det er en af mine veninder, som har anbefalet den til mig. Hun har selv brugt den i mange måneder og er ret glad for den. Den er bare så cool! Min datter lover mig, at hun nok skal lade være med at bruge min shampoo – men hun får da også sagt, at min veninde er en god veninde. Shampooen indeholder nemlig ikke parabener – og det sætter hun pris på.

betli