Brand- og pengeskabe

Det er utroligt, hvor meget skabsplads man har brug for i en almindelig familie. Klædeskabe, toiletskabe, køkkenskabe, køleskabe og her på det seneste også pengeskabe. Hjemme hos os har vi skabe i soveværelserne, i stuen og i kælderen. Naturligvis også i køkkenet og på toiletterne. Og intet kontor uden et ordentligt brandskab til alle dokumenterne.

Det gode pengeskab

Vi er lige nu ved at kigge efter et pengeskab. Vi har mange værdigenstande, som vi gerne vil passe på. Men jeg er lidt bekymret for, hvor vi skal have det stående. Ikke i stuen, det vil ikke være pænt. Og jeg kan huske, dengang vi købte brandskabe til kontoret. Det var et kæmpe arbejde at få dem monteret. De er bare så tunge at håndtere. Men de holder varmen ude i lang tid. Det var dem min mand valgte, da han købte dem. Forretningen, vi købte dem hos, rådede os til at få dem monteret af fagfolk. Det var min mand ikke meget for. Han er sådan lidt den her gør-det-selv-typen, så han mente, at det kunne han sagtens klare selv. Ok, helt i orden. Ring, hvis I får brug for hjælp. Vi er her.

Da skabene kom, blev de leveret ved hoveddøren. Så første opgave var at få dem bragt om til kælderdøren. Op med skabene på en trillebør. Det er nemmere sagt end gjort, kan jeg hilse og sige! De to brandskabe, min mand havde købt, vejede hver især omkring 500 kg. Så det er ikke et let skab, man lige smider op i børen og triller afsted med.
Jeg er overbevist om, at dét havde min mand ikke tænkt på, da han mente, at han sagtens selv kunne montere dem. Jeg får ham bare ikke til at indrømme det. Nogensinde. Det vil han opfatte som en falliterklæring som mand.
Men jeg kan godt finde på at drille ham med det den dag i dag. Han ved, det er kærligt ment, men han bliver alligevel sur, når jeg gør det.

I kælderen

Derfor har jeg besluttet, at jeg skal lave en aftale med ham om, at jeg bestemmer, hvor i kælderen det nye pengeskab skal stå, og så holder jeg mund med resten. Han må bestemme, hvordan det skal se ud, om det skal være brandsikkert i 2 timer eller i 30 minutter, om det skal have elektronisk lås, hvem der skal sætte det op.
Vi har et stort rum i kælderen ved siden af kontoret. Det er et lunt rum, og jeg bruger det til at tørre tøj i. Så jeg tænker, at det nye skab skal stå der ved siden af vaskemaskinen og tørretumbleren. Så kan jeg altid hænge et stort lagen op, så jeg er fri for at se på det. Jeg kamuflerer det.
Jeg er ikke meget, for at det skal stå inde i hans kontor. Nogle af værdigenstandene, vi har, er faktisk nogle meget dyre smykker, som jeg har arvet fra min mormor. Dem vil jeg gerne kunne finde frem uden at skulle låse op for min mands kontor. Jeg bruger dem ofte, når vi er inviteret til middag hos forretningsforbindelser.

betli