Uddannelse til stresscoach

Vi er mange, som har fået øjnene op, for at stress er en faktor, som spiller ind i rigtigt mange menneskers hverdag. Vi kan se, at der er et stort behov for, at stress behandles, så livskvaliteten kan komme tilbage i folks liv. Vi kan se, at der er et marked for stress coaches. Og vi kan også se, at der er arbejde at få som stress coach.

Hvordan bliver man coach

Men hvordan bliver man egentlig stress coach. Der findes mange professionelle coaches, eller psykologer, som tilbyder stresscoach uddannelse. De henvender sig især til folk, som allerede har viden inden for felter, der ligger tæt på psykologi, sundhed eller forskellige terapiformer. Det er egentligt logisk. Men der findes også stresscoach uddannelser, som henvender sig til mennesker, der er ansat i virksomheder, og som skal hjælpe andre på arbejdspladsen med deres stress.

Uddannelse med certificering

Oftest er en stresscoach uddannelse – se mere her – opbygget i moduler, som ikke behøver at vare ret lang tid. I nogle tilfælde kan man bygge uddannelsen op og undervejs få certificering, for at man har nået et vist niveau som stresscoach. Modulerne lægges meget tit i weekender netop, fordi de henvender sig til mennesker, som allerede har et job og gerne vil specialisere sig i stress. På den måde forstyrrer uddannelsen ikke arbejdsrutinen. Men det betyder, så også, at noget af fritiden må bruges til, at man sætter sig ind i emnerne som modulerne, indeholder.

Det kan nemlig ikke lade sig gøre at få fuld forståelse for, hvad stress er, og hvordan det kan identificeres på et modul, som varer en weekend. Her må den, som vil uddannes bruge tid på at læse og eventuelt opsøge viden andre steder fra. Så hvis du har en tanke om at blive stresscoach, så skal du være forberedt på at bruge en del af din fritid til at studere i. Men det fører til, at du får et meget spændende arbejdsliv som stresscoach

betli