Lune fødder ja tak

I sidste måned var jeg på besøg hos min storebror. Han er en meget klog og meget sød mand. Men han er også lidt besynderlig en gang imellem: Han lærte mig noget jeg ikke kendte til: Der er noget, der hedder champagnemomentet. Jeg kendte ikke til begrebet, men han viste mig, hvad det er. Det er et øjeblik, når som helst i løbet af ugen, hvor det rigtige øjeblik til et glas champagne melder sig. Det kan være en god nyhed. Det kan være et smukt udsyn. Ja, det kan være hvad som helst. Måske lidt i stil med det øjeblik, hvor man synes, at nu er dagens pligter overstået, og man kan tillade sig at slappe af. Du ved det øjeblik, hvor man kan nyde en drink.

Champagne og hjemmesko

Han nyder så champagne. (Af den dyre slags. Han har pengene til det.) Men det vigtigste er, at man er klædt på til champagnemomentet. Og det vil i hans optik sige, at man har afslappet tøj på. Ikke slips og jakkesæt. Nej, gerne nattøj eller shorts og t-shirt. Og hjemmesko. Ikke nogen af de der stive sko. Hans kone griner lidt ad ham, når han finder på det øjeblik.

Herrestørrelser i hjemmesko

Hun fortalte mig, at det havde været noget af en opgave for hende at finde herre hjemmesko i den størrelse, han skal bruge. Han er nemlig ualmindeligt høj og har store (kæmpe) fødder. Men når han til daglig render rundt til alle de vigtige møder, styrer hele koncernen, og bare skal være på hele tiden 24/7, så har han lov til at have sine underlige champagnemomenter med shorts og hjemmesko. Selv sidder hun dog ikke i nattøj og nyder champagnen sammen med ham. Hun har sin kjole og flade sko på. Ikke nogen hjemmesko til hende. Nej tak.

Så, da jeg ankom i sidste måned, var det et champagnemoment. Jeg overvejer nu at indføre sådan et øjeblik i mit liv også. I en billigere udgave. Den lokale, mousserende vin er god nok.

betli