Skruetvinger og værktøj

Min far har fødselsdag i næste uge. Han har inviteret mig og min kæreste til middag på lørdag. Mine søskende kommer også. De er gift og har børn, men fordi jeg er efternøler, så er jeg ikke så langt i det her med at stifte familie endnu. Mit forhold til min kæreste er forholdsvist nyt, og det er første gang, at han skal møde min familie. Det kan være en stor mundfuld for ham, tænker jeg. Han er en genert type og har faktisk spurgt mig, om det ikke ville være bedre, at vi tager op til mine forældre på torsdag, hvor det er min fars fødselsdag. Det vil være lidt nemmere for ham at møde mine forældre for første gang under mindre ’formelle’ omstændigheder. Jeg har spurgt dem, om det kan lade sig gøre.

Alt er OK

Det var selvfølgelig ok med mine forældre, men de sagde, at de håber, at de også ser os på lørdag. Jeg svarede ikke direkte på, om vi også kommer på lørdag. Jeg vil godt lige se tiden an og finde ud af, hvordan det går på torsdag først. Da jeg fortalte min kæreste, at vi skal op til mine forældre på torsdag, så var hans reaktion at spørge mig om, hvad min far ønsker sig i fødselsdagsgave. Det kunne jeg ikke svare på. Jeg har ikke skænket det, en tanke. Jeg er ikke god til det der med at købe fødselsdagsgaver, og jeg plejer at give ham nogle flasker rigtig god vin. Min far er glad for god mad og vin. Men det syntes min kæreste, var en lidt kedelig måde at introducere sig selv på. Han vil gerne give min far en rigtig gave.

Værktøj er et hit

Så jeg fortalte ham, at min far er glad for værktøj. Han kan godt lide at arbejde med træ i sin fritid. Så min kæreste foreslog, at han måske kunne give ham nogle stemmejern. Det var sådan set ikke en dårlig ide. Så vi tog ud til en værktøjsforhandler og kiggede på stemmejern. Man kan få dem enkeltvist og i sæt. Jeg var faktisk ikke nogen stor hjælp for min kæreste. Jeg kunne jo ikke fortælle, hvad der er for nogle stemmejern, min far allerede har. Det var en lidt mærkelig oplevelse. Men vi fandt et sæt stemmejern, som godt nok var lidt ovre i den dyre ende. Egentlig syntes jeg, at det ville være for fin gave, min kæreste skulle give ham. Jeg følte, at vi skulle dele udgiften til sættet. Men det ville min kæreste ikke være med til.

Gode solide skruetvinger

Jeg tænkte hurtigt. Scannede ligesom de sidste samtaler, jeg har haft med mine forældre om deres hverdag. Og jeg kom i tanke om, at min mor havde fortalt mig, at min far brokkede sig over, at han ikke har et par gode skruetvinger. Så jeg foreslog ham, at han køber et par skruetvinger og giver ham på torsdag. Så kan vi deles om udgiften til stemmejernene og give ham dem på lørdag. Det gjorde vi. Og nu håber jeg, at min far vil blive glad for skruetvingerne.

betli