Vanløse

Kender du den her leg, der går ud på, at man sidder i en rundkreds og har en flaske, der snurrer rundt. Og så siger man ”den, som flaskehalsen peger på, skal…” et eller andet. Som regel kysse en eller anden person. Nå, ikke? Det er altså en leg, som er ret populær til fester. Og den kan faktisk være ret sjov. Den kan også være med til at gøre livet lidt sjovere i familien. Fx så introducerede jeg legen til mine børn for nogle måneder siden. ”Den, som flaskehalsen peger på, skal støvsuge sit værelse på under 5 minutter”. Det virkede. Den store fik faktisk gjort rent på sit værelse. Både ryddet op og støvsuget. På 4,5 minutter.

Nu er det indført

Vi har så indført, at den leger vi hver lørdag formiddag, hvor vi ellers gør alt det praktiske her i huset. Rengøring, indkøb, havearbejde. Og hvad skete der så i lørdags? Ja, flaskehalsen pegede på min mand. Og han skulle sørge for at få pudset husets vinduer udenfor. Nu var det regnvejr, så vi gav ham allernådigst udsættelse. Men opgaven skal være løst inden næste lørdag.

Og jeg ved, at det piner ham. Han hader at gøre rent i huset. Han har forsøgt at bytte sig til en anden tjans. Noget med noget havearbejde i stedet for at pudse vinduer. Men min store pige, som skal lave slå græsplænen, vil ikke af med sin opgave. Eller rettere: Hun gider heller ikke at pudse vinduer. Det er faktisk ret sjovt at se, hvordan min mand forsøgte at handle med hende. På et tidspunkt var han tæt på. Men der sagde hun stop. Det var næsten bestikkelse, sagde hun. Ja, han havde tilbudt hende ekstra lommepenge, hvis hun pudser vinduerne.

Find en vinduespudser i Vanløse

Jeg hørte godt deres samtale om det. Og jeg må sige, at jeg blev ret imponeret over min datter. Meget ærlig. Men også meget ’innovativt’ tænkende. Hun fortalte nemlig sin far, at der findes en god løsning på hans problem: ”Hvorfor går du ikke bare på nettet, og søger efter ”Vinduespudser Vanløse”? Så kan du finde en, du kan betale for at gøre arbejdet for dig. Og du har ikke snydt.” Jeg må sige, at det imponerede mig, at hun tænkte sådan. Det er, da det mest logiske, man kan gøre, når man ikke gider at pudse vinduerne selv.

Sikke en god ide

Jeg kunne næsten høre min mand tænke højt: ”Hvorfor har jeg ikke tænkt på det selv?” Han rejste sig fra sofaen og gik ind på vores hjemmekontor. Og jeg er helt hundrede procent sikker på, at i morgen kommer der en professionel vinduespudser fra MEM, og får gjort vores vinduer rene. Kender jeg ham – min husbond – ret, så har han lyttet til sin datters råd og fulgt det. Det vil undre mig, hvis han ikke har. Jeg ved nemlig godt, at hvis han ikke får pudset de vinduer på den ene eller anden måde, vil han føle, at han har lidt et nederlag her i vores leg med flaskehalsen. Og det vil han ikke. Han vil bare vinde.

betli