Undervognsbehandling

Det er vigtigt at passe på sin bil. Det har jeg måttet lære på den hårde måde. I lange perioder har jeg bare haft min bil parkeret. Jeg har ikke beskæftiget mig med den. Jeg har ikke haft brug for den. Det har selvfølgelig betydet, at jeg har haft brug for at få hjælp til at starte den. Indtil flere gange. Og det er aldrig særlig sjovt at opdage, at den ikke starter bare, fordi man har været for doven til at starte den et par gange om ugen for at få batteriet i gang og ladet op. Når en bil står stille i lang tid, ja så dør batteriet ligesom bare ud. (Det er i øvrigt en af grundene til, at jeg gerne ser flere opladningsstationer, så el-biler kan blive en større del af vores hverdag.)

Manglende vedligeholdelse

Men det er nu, ikke kun batteriet, det kan gå ud over, når man ikke passer og kører sin bil. Det kan også være, at der kommer snavs i nogle af filtrene – eller at nogle af motorens dele simpelthen forgår, fordi de er lavet af materialer, der kræver, at man bruger dem. Fx så kan plastikdele revne eller forvitre.

Og ja, jeg har måttet betale i dyre domme for at få skiftet en hel del små ting ud i min bil. Nu kører den fint. Men jeg må da indrømme, at jeg har lært at høre efter, når mekanikeren, som tog sig kærligt af min gamle bil, fortæller mig, hvad jeg bør gøre.

Rustbeskyttelse lavet i Odense

Så sent som i sidste uge, hvor jeg var henne for at hente bilen – igen – fik jeg at vide, at den trænger alvorligt til en undervognsbehandling. Fordi den har stået stille i meget lang tid – og især i de fugtige perioder af året – vinter og forår – så trænger den altså til rustbeskyttelse hos Fyns Undervognscenter nu.

Jeg må ærlig talt indrømme, at jeg ikke har lyst til at beskæftige mig med bilen længere. Jeg synes, at jeg allerede har brugt for meget tid og for mange penge på den. Men jeg er godt klar over, at en rustbeskyttelse af den er nødvendig. Så jeg er ved at overtale mig selv til at finde et servicecenter, hvor jeg kan få det lavet.

Jeg har mange undskyldninger

Jeg kan bare ikke få taget mig sammen til at gøre det. Jeg laver en del falske undskyldninger for mig selv for ikke at gøre det: Finder på andre ting, som lige pludseligt bliver meget vigtigere for mig. Eller: Jeg overvejer, om jeg overhovedet har brug for bilen. Skal jeg forsøge at sælge den og få lidt af pengene, jeg har brugt tilbage? Eller skal jeg beholde den. Den er jo rar at have, hvis jeg lige pludseligt finder ud af, at jeg vil køre en lang tur. Eller skal besøge familien, som bor ret langt væk. Jeg ved det godt: Jeg bør tage mig sammen og få det overstået med rustbeskyttelsen, og glæde mig over, at jeg har en bil, der kan køre, og som er beskyttet. Jeg ringer op til servicecenteret nu med det samme. Nu er jeg også inspireret af at have læst denne artikel om emnet.

betli