Er der summen i luften?

Først og fremmest skal du tjekke din bolig for, om der er hvepsebo i den. Et hvepsebo dannes på lune steder, hvor der er god adgang for hvepsene. Det kan fx være i en garage eller et skur. Det kan også være under en tagudhængning eller et loft. Du bør udføre sådan et tjek i løbet af foråret, hvor hvepsene vågner og begynder at blive aktive. På det tidspunkt vil et hvepsebo være lille. Så du skal ikke kigge efter en fremmed fodbold i garagens hjørne. Du skal lede efter små, bitte bo. De kan være på størrelse med en bordtennisbold. På det tidspunkt er der ikke så mange hvepse i boet.

Sensommer giver hvepse

Jo længere hen på sommeren vi kommer, desto større vil hvepseboet være. Det er nemlig sådan, at et hvepsebo vokser hver eneste dag. Finder du et hvepsebo, og vil have det fjernet, så bør du henvende dig til en professionel skadedyrsbekæmper. Også selv om det er muligt selv at fjerne hvepseboet. Hvepsebo fjernelse kan nemlig være en omstændelig affære, der kræver speciel viden. Og man skal vide, hvordan man beskytter sig godt, når hvepseboet fjernes.
Det er nemlig ikke altid lige nemt. Sidder hvepseboet fx oppe på loftet eller i en vægs hulrum, så kan det blive en ubehagelig oplevelse at prøve at fjerne det selv.

Skadedyrsbekæmper til et hvepsebo

Selv om det kan lyde urimeligt, at man tilkalder en skadedyrsbekæmper til at komme og fjerne et hvepsebo, så kan det være en ualmindelig god gerning, man gør for sig selv sin familie og eventuelt, også naboerne. Hvepsebo fjernelse skal ske under beskyttede forhold. Og det kan tage et par dage at få det fjernet fuldstændigt. Men hellere det, end at få sin sommer ødelagt af hvepse.

En hvepsebo fjernelse starter ikke med, at man bare piller boet ned. Det handler om, at man skal behandle boets indbyggere: Hvepsene. Boet i sig selv er fuldstændigt harmløst. Det er hvepsene, man skal have fjernet.
Og ja, det er muligt at gøre det selv. Men er det sent på sommeren, når du opdager hvepseboet så tilkald, en professionel. Det vil sikre dig mod stik. Eventuelt også imod smitsomme sygdomme, som hvepse kan videregive. Fjernelse af et hvepsebo kan være lidt omstændeligt. Det kommer helt an på, hvor stort det er, og hvor det sidder. Derfor er det bedst, at du finder en skadedyrsbekæmper, som kan komme og hjælpe dig, hvis du finder et hvepsebo i din bolig, eller have. Bekæmperen vil også kunne råde dig til, hvordan du sikrer dig bedst imod de små, aggressive insekter til næste år.

betli